Filety z pstrąga konfiturowane w estragonowym maśle z ziołowymi kluseczkami

Filety z pstrąga
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 4 (odc. 2)

Składniki:

Na kluski:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Filety z pstrąga podziel na kilkucentymetrowe kawałki, posól, popieprz i odstaw na chwilę. Na patelni rozpuść na małym ogniu ¾ masła, zbierz piankę, a do masła włóż zioła, cebulę i czosnek. Chwilę duś i włóż filety. Zmniejsz ogień do minimum i po 10 minutach wyjmij rybę. Rób to bardzo delikatnie. Rybę przykryj folią aluminiową, aby nie wystygła. Do rondla dolej wino i redukuj na małym ogniu.
W tym czasie zagnieć ciasto z rozgniecionych na miazgę ziemniaków i pozostałych składników.
Ciasto podziel na kulki i porób ruloniki. Gotowy rulon krój na 2cm kluseczki i lekko rozgniataj widelcem. Gotuj około 3-4minut. Podawaj wszystko razem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA