Filety z pstrąga konfiturowane w estragonowym maśle z ziołowymi kluseczkami
Oceń przepis:
Składniki:
- 4 filety z pstrąga ze skórą
- 200 gr masła
- świeże zioła: listek laurowy, rozmaryn, estragon
- 1 młoda cebula lub szalotka
- młody ząbek czosnku
- pół szklanki białego wytrawnego wina
- 3 żółtka
- sól, pieprz
Na kluski:
- 1 kg ugotowanych ziemniaków
- 100 gr mąki pszennej
- 1 jajko
- natka pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Filety z pstrąga podziel na kilkucentymetrowe kawałki, posól, popieprz i odstaw na chwilę. Na patelni rozpuść na małym ogniu ¾ masła, zbierz piankę, a do masła włóż zioła, cebulę i czosnek. Chwilę duś i włóż filety. Zmniejsz ogień do minimum i po 10 minutach wyjmij rybę. Rób to bardzo delikatnie. Rybę przykryj folią aluminiową, aby nie wystygła. Do rondla dolej wino i redukuj na małym ogniu.
W tym czasie zagnieć ciasto z rozgniecionych na miazgę ziemniaków i pozostałych składników.
Ciasto podziel na kulki i porób ruloniki. Gotowy rulon krój na 2cm kluseczki i lekko rozgniataj widelcem. Gotuj około 3-4minut. Podawaj wszystko razem.
W tym czasie zagnieć ciasto z rozgniecionych na miazgę ziemniaków i pozostałych składników.
Ciasto podziel na kulki i porób ruloniki. Gotowy rulon krój na 2cm kluseczki i lekko rozgniataj widelcem. Gotuj około 3-4minut. Podawaj wszystko razem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W