Pain perdu z czekoladą i owocami
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- Bitwa na smaki: David vs Matteo (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 4 kromki brioszki, chałki lub czerstwego chleba, o grubości ok 3 cm
- 1,5 szklanki mleka 3,2% lub ulubionego napoju roślinnego (owsiany, migdałowy)
- 2 jajka od kury z wolnego wybiegu
- laska wanilii lub ekstrakt z wanilii
- łyżka masła klarowanego do smażenia
- pół tabliczki gorzkiej czekolady 70%
- 2 dojrzałe banany
- cukier puder lub syrop klonowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Banany obierz i rozgnieć widelcem. Pół tabliczki czekolady posiekaj nożem. Natnij każdą kromkę i zrób w niej małą kieszonkę. Wypełnij kieszonki zagniecionymi bananami i kawałkami czekolady.
Ubij jajka w głębokim talerzu, dodaj napój roślinny i wymieszaj. Namocz kromki brioszki przez chwilę z obu stron i od razu przełóż na rozgrzaną patelnię. Smaż na maśle klarowanym kilka minut z obu stron na złoty kolor. Wyciągnij z patelni i przełóż gotowe na talerzyki.
Serwuj z cukrem pudrem lub syropem klonowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W