Biedni rycerze z Windsoru

Biedni rycerze z Windsoru
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
6

Składniki:

Do podania
  • 200 ml śmietany kremówki – ubitej
  • 100 ml borówek
  • 100 ml cukru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jajka roztrzepać z mlekiem, mąką i solą na gładkie ciasto. Z każdej bułeczki skroić spód i wierzch, następnie przekroić środek na dwa plastry. Namoczyć w cieście na 2-3 minuty. Wymieszać 200 ml borówek ze 100 ml cukru. Na plaster namoczonej w cieście bułeczki nałożyć po łyżce borówek, przykryć drugim plastrem, zamknąć. Smażyć przez 3-4 minuty z każdej strony na maśle, a następnie obtoczyć w cukrze. Podawać z bitą śmietaną i borówkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA