Langustynki w cieście piwnym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię 2 (odc. 1)
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 250 ml mąki pszennej
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki stopionego masła
- 300 ml jasnego piwa
- 500 ml oleju, do smażenia
- 12-16 dużych ogonów langustynek (obranych)
- 4 dymki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać w misce suche składniki ciasta. Wlać stopione masło, wymieszać, dodać piwo, mieszać do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego.
Dymki przekroić wzdłuż na pół.
Zanurzać langustynki w cieście i smażyć na złoto w oleju rozgrzanym do temperatury 165-170 stopni Celsjusza. W ten sam sposób usmażyć dymki. Podawać od razu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W