Pierś pardwy z kurkami

Pierś pardwy z kurkami
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pierś pardwy usmażyć na łyżce masła, często obracając – mięso powinno być średnio krwiste. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Grzyby porwać na kawałki i usmażyć na maśle wraz z szalotkami i selerem, na złoto. Dodać pokrojoną w kostkę wędzonkę, flambirować w whiskey. Wlać śmietankę, podgrzewać, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Pierś pokroić na plastry, przybrać listkami szczawiku zajęczego, borówkami i brusznicami oraz roszponką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA