Wołowina à la Rydberg

Wołowina à la Rydberg
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 2 (odc. 4)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z wołowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Do podania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki wyszorować i pokroić w 1-cm kostkę. Usmażyć na 2-3 łyżkach masła na złoto. Wymieszać z pokrojoną dymką, przesmażyć przez 1-2 minuty.

Polędwicę pokroić w 2-cm kostkę. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni na łyżce masła – mięso powinno być średnio krwiste. Doprawić solą i grubo mielonym pieprzem.

Podawać ze smażonymi ziemniakami, udekorowane owocami jarzębiny i jagodami bażyny oraz natką i tartym chrzanem, z surowym żółtkiem na wierzchu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA