Wołowina à la Rydberg
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię 2 (odc. 4)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z wołowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 800 gramów polędwicy wołowej
- 800 g niewielkich ziemniaków
- 2-4 dymki
- 3-4 łyżki masła
- 4 żółtka
- 4 łyżki świeżo tartego chrzanu
- sól, czarny pieprz
Do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki wyszorować i pokroić w 1-cm kostkę. Usmażyć na 2-3 łyżkach masła na złoto. Wymieszać z pokrojoną dymką, przesmażyć przez 1-2 minuty.
Polędwicę pokroić w 2-cm kostkę. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni na łyżce masła – mięso powinno być średnio krwiste. Doprawić solą i grubo mielonym pieprzem.
Podawać ze smażonymi ziemniakami, udekorowane owocami jarzębiny i jagodami bażyny oraz natką i tartym chrzanem, z surowym żółtkiem na wierzchu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W