Aglio olio e peperoncino

Aglio olio e peperoncino
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój pieczywo w kostkę. Usmaż grzanki na oliwie czosnkowo-paprykowej. Kiedy grzanki będą już złociste dodaj sezam i smaż grzanki jeszcze przez chwilę. Nastaw wodę na makaron. Obierz i posiekaj czosnek i chili. Posiekaj drobno pietruszkę. Wrzuć makaron do wrzącej osolonej wody. Na dużej patelni lub w rondlu podsmaż posiekany czosnek i chili. Dodaj kieliszek Martini extra dry, wymieszaj, posól i dodaj łyżkę masła. Odcedź makaron i połącz go ze składnikami sosu. Posyp drobno posiekaną pietruszką i grzankami sezamowymi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA