Aglio olio e peperoncino
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Maryla al dente (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 400-600 g dobrego makaronu
- 4 ząbki czosnku
- 2-3 ostre papryczki
- 8 łyżek oliwy
- 4 łyżki wermutu Martini extra dry
- 2 łyżki masła
- natka pietruszki
- 4 kromki dobrego białego pieczywa
- 2 łyżki sezamu
- 4 łyżki oliwy czosnkowo-paprykowej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrój pieczywo w kostkę. Usmaż grzanki na oliwie czosnkowo-paprykowej. Kiedy grzanki będą już złociste dodaj sezam i smaż grzanki jeszcze przez chwilę. Nastaw wodę na makaron. Obierz i posiekaj czosnek i chili. Posiekaj drobno pietruszkę. Wrzuć makaron do wrzącej osolonej wody. Na dużej patelni lub w rondlu podsmaż posiekany czosnek i chili. Dodaj kieliszek Martini extra dry, wymieszaj, posól i dodaj łyżkę masła. Odcedź makaron i połącz go ze składnikami sosu. Posyp drobno posiekaną pietruszką i grzankami sezamowymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W