Grillowany pstrąg zawinięty w pancettę w sosie ziołowym
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 2 pstrągi w całości, wypatroszone
- 12 podłużnych plastrów boczku typu pancetta
- 1 cytryna pokrojona w cienkie plastry
- kilka liści szałwii
- kilka liści mięty
- kilka liści bazylii
- natka pietruszki
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- ½ ostrej papryczki drobno posiekanej
- oliwa z oliwek
- 1 łyżka czerwonego octu
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ponacinaj ryby z obu stron, dopraw je solą i pieprzem. Faszeruj ryby plastrami cytryny oraz szałwii.
Zawiń każdą rybę plastrami pancetty i grilluj 8 minut z obu stron, aż pancetta będzie chrupka, a pstrągi gotowe.
W międzyczasie zrób sos – posiekaj drobno miętę, bazylię i pietruszkę. Wymieszaj z czosnkiem, ostrą papryczką i oliwą z oliwek. Dopraw solą, na koniec dodaj ocet. Wymieszaj.
Gotowe pstrągi podaj od razu z sosem.
Zawiń każdą rybę plastrami pancetty i grilluj 8 minut z obu stron, aż pancetta będzie chrupka, a pstrągi gotowe.
W międzyczasie zrób sos – posiekaj drobno miętę, bazylię i pietruszkę. Wymieszaj z czosnkiem, ostrą papryczką i oliwą z oliwek. Dopraw solą, na koniec dodaj ocet. Wymieszaj.
Gotowe pstrągi podaj od razu z sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W