Mus z łososia z kremem z awokado - Marieta Marecka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski, Inne
Składniki:
- łosoś wędzony (100 g) (pokrojony drobniej)
- pieprz czerwony, marynowany (1 łyżeczka)
- 1 cytryna (już w formie wyciśniętego soku i startej skórki cytryny w małych miseczkach)
- 1 łyżka kaparów
- 1 awokado
- 20 g twarogu (tłusty, półtłusty, chudy - obojętnie)
- tymianek świeży (w krzaczku)
- oliwa z oliwek (1-2 łyżki)
- sól i pieprz j.w.
- 1/2 łyżeczki cukru
- pomidorki koktailowe (ok. 5 szt.)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do moździerza wrzucamy pieprz, kapary i tłuczemy. Łososia wrzucamy do dostawki do blendera, dodajemy pieprz z moździerza. Dodajemy 1/4 soku i skórkę do łososia i miksujemy na gładką masę. Wykładamy do miseczki. Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy i w kawałkach dodajemy do blendera, zalewamy sokiem z cytryny, dodajemy twaróg, cukier, sól, pieprz i listki tymianku. Miksujemy całość na krem. Układamy w pojemniczkach na łososiu. Całość dekorujemy gałązkami tymianku, startą skórką z cytryny, kaparkiem i ćwiartką pomidorka.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W