Mus z łososia z kremem z awokado - Marieta Marecka

Mus z łososia z kremem z awokado
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski, Inne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do moździerza wrzucamy pieprz, kapary i tłuczemy. Łososia wrzucamy do dostawki do blendera, dodajemy pieprz z moździerza. Dodajemy 1/4 soku i skórkę do łososia i miksujemy na gładką masę. Wykładamy do miseczki. Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy i w kawałkach dodajemy do blendera, zalewamy sokiem z cytryny, dodajemy twaróg, cukier, sól, pieprz i listki tymianku. Miksujemy całość na krem. Układamy w pojemniczkach na łososiu. Całość dekorujemy gałązkami tymianku, startą skórką z cytryny, kaparkiem i ćwiartką pomidorka.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA