Tarty z karmelizowaną cebulą, ziemniakami i fetą
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 375 g mrożonego ciasta francuskiego
- ¾ szklanki (240 g) konfitury cebulowej
- 2 młode ziemniaki
- obgotowane i pokrojone w grube plastry
- 100 g twardej
- pokruszonej fety
- 4 plastry pancetty
- 2 łyżeczki świeżego rozmarynu
- sól morska i grubo mielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik do 180°C. Na oprószonym mąką blacie rozwałkować ciasto na grubość 5 mm. Wyciąć z ciasta dwa prostokąty o wymiarach 15 x 18 cm i przenieść je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować prostokąty ciasta konfiturą cebulową, zostawiając 2 cm wolnego brzegu. Ułożyć na cebuli plastry ziemniaków, fetę i pancettę, posypać rozmarynem, solą i pieprzem. Piec 25 minut, aż ciasto urośnie i będzie rumiane.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W