Jabłka z miętą i majerankiem

Jabłka z miętą i majerankiem
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na rozgrzaną na patelni oliwę wysypać pokrojone w ósemki jabłka (mogą być ze skórką). Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Smażyć ok. 10 minut do miękkości, ale tak, aby się nie rozpadły. Podlać Calvadosem, krótko odparować.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA