Barszcz czerwony

Barszcz czerwony
Oceń przepis:
65 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Barszcz
Kuchnia świata:
Kuchnia polska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obierz marchewkę, pora, pietruszkę i selera, a cebulę opiecz na ogniu. Przygotowane jarzyny zalej zimną wodą. Dodaj do bulionu czosnek, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i gotuj ok. 1 godziny, aż warzywa będą miękkie. Buraki umyj, odkrój końcówki i pokrój na ćwiartki. Z ugotowanego bulionu wyjmij warzywa i dodaj przygotowane buraki. Gotuj ok. 15 minut, nie doprowadzaj do wrzenia, by zupa nie byłą mętna. Po upływie czasu dodaj pokrojone w ósemki jabłka i dalej gotuj zupę kolejne 20- 30 minut. Następnie dodaj majeranek i czosnek oraz dopraw solą i pieprzem. By barszcz zachował intensywny kolor możesz skropić go sokiem z cytryny. Podawaj z jajkiem, świeżą pietruszką lub koperkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA