Szybki barszcz czerwony
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Barszcz
Składniki:
- sok z 3-4 buraków
- sok z 3-4 jabłek
- sok z 1 cytryny
- woda
- 1 łyżeczka majeranku
- kilka ziaren angielskiego ziela
- 2 liście laurowe
- szczypta pieprzu
- sól do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z buraków i jabłek wyciśnij sok. Podgrzej całość z dodatkiem przypraw.
Dla zachowania pięknego burgundowego koloru, możesz do gotowego barszczu dodać jeszcze niewielką ilość świeżego soku z buraka, a tuż przed podaniem, odrobinę oliwy z oliwek.
Dla zachowania pięknego burgundowego koloru, możesz do gotowego barszczu dodać jeszcze niewielką ilość świeżego soku z buraka, a tuż przed podaniem, odrobinę oliwy z oliwek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W