Crumble z resztek owoców

Crumble z resztek owoców
Oceń przepis:
50 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • Kruszonka:
  • ½ szklanki dowolnych płatków (owsiane, gryczane, jęczmienne )
  • ½ szklanki mąki żytniej razowej typ 720
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 150 g miękkiego masła
  • 1 op. cukru wanilinowego dużego
  • ½ szklanki cukru trzcinowego + 3 łyżki do owoców
Dodatkowo:
  • masło do wysmarowania formy
Do podania:
  • Lody waniliowe, straciatella lub inne ulubione

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Owoce takie jak jabłka, gruszki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy maliny, jeżyny, truskawki, zasypujemy cukrem i mieszamy.
Do malaksera wsypujemy obie mąki, płatki, wiórki kokosowe, cukier waniliowy, miękkie masło i przygotowujemy ciasto.
Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Owoce układamy w formie, zasypujemy kruszonką i pieczemy przez około 30 minut w 170 stopniach. Podajemy z lodami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA