Crumble z resztek owoców
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- Kruszonka:
- ½ szklanki dowolnych płatków (owsiane, gryczane, jęczmienne )
- ½ szklanki mąki żytniej razowej typ 720
- ½ szklanki mąki pszennej
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 150 g miękkiego masła
- 1 op. cukru wanilinowego dużego
- ½ szklanki cukru trzcinowego + 3 łyżki do owoców
Dodatkowo:
- masło do wysmarowania formy
Do podania:
- Lody waniliowe, straciatella lub inne ulubione
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Owoce takie jak jabłka, gruszki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy maliny, jeżyny, truskawki, zasypujemy cukrem i mieszamy.
Do malaksera wsypujemy obie mąki, płatki, wiórki kokosowe, cukier waniliowy, miękkie masło i przygotowujemy ciasto.
Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Owoce układamy w formie, zasypujemy kruszonką i pieczemy przez około 30 minut w 170 stopniach. Podajemy z lodami.
Do malaksera wsypujemy obie mąki, płatki, wiórki kokosowe, cukier waniliowy, miękkie masło i przygotowujemy ciasto.
Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Owoce układamy w formie, zasypujemy kruszonką i pieczemy przez około 30 minut w 170 stopniach. Podajemy z lodami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W