Owoce w szampanie
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 250 g malin
- 250 g truskawek
- 1/2 miarki cukru
- sok z połowy cytryny
- 500 g mieszanych owoców miękkich i jagód (truskawek
- malin
- jeżyn
- borówek amerykańskich itp.)
- garść pokrojonych liści mięty
- 1/2 miarki wina musującego
- crème fraîche (ew.)
- butelka zmrożonego szampana
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiksować maliny i truskawki. Przetrzeć przez sito. Dodać cukier i sok z cytryny. Schłodzić. Przed podaniem wmieszać świeże owoce do puree. Nałożyć do głębokich talerzy. Posypać świeżymi owocami i miętą. Postawić crème fraîche na stole, żeby każdy mógł sobie nałożyć. Podać gościom butelkę szampana, żeby każdy mógł sobie nalać do talerza. Resztę rozlać do kieliszków.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W