Deser z mango i truskawek

Deser z mango i truskawek
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 130°C. Ubić białka ze zwykłym cukrem na jedwabistą, puszystą masę. Woreczkiem do wyciskania wycisnąć małe bezy na natłuszczony pergamin. Piec 45 minuta, aż będą chrupkie na wierzchu, a miękkie w środku. Połowę malin wysypać na tacę i posypać obficie cukrem pudrem. Zostawić, aż cukier się rozpuścić. Zmiksować i odstawić. Obrać mango, pokroić w kostkę i odstawić na bok. Ubić mascarpone ze skórką startą z połowy cytryny, śmietaną i wnętrzem połowy laski wanilii. Odstawić. Pokruszyć ciasteczka i skropić likierem. Na dno szklanki nałożyć woreczkiem do wyciskania nieco kremu. Nałożyć nieco zmiksowanych malin i dodać nieco kremu. Dodać nieco kostek mango i znowu nieco kremu. Ułożyć warstwę pokruszonych ciasteczek i powtórzyć czynności. Na wierzchu przybrać bezami. Podać łyżkę i zajadać!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA