Jabłka pieczone
Oceń przepis:
Przygotował:
Brygida Kosel
- Seria kulinarna:
- Teraz Brygida! (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 3 jabłka
- 1 cytryna
- 2 dag rodzynek
- miód pitny
- 1 łyżeczka miodu
- cynamon
- piana z 3 białek
- sól
- cukier
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jabłka dokładnie umyć. Z każdego odciąć daszek i dokładnie oczyścić z gniazda nasiennego. Rodzynki zalać paroma łyżkami miodu pitnego. Oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać 2 łyżki cukru i szczyptę soli. Ubić pianę. Do wydrążonych jabłek wsypać rodzynki, posypać szczyptą cynamonu i wlać łyżeczkę miodu. Na wierzch każdego jabłka nakładamy ubitą pianę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na około 20 minut. Upieczone jabłka, przed podaniem, polać miodem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W