Chłodnik z granatem

Chłodnik z granatem
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia koszerna

Składniki:

Przyprawy aromatyczne:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obierz buraki, pokrój w kostkę i ugotuj w małej ilości wody z solą i z aromatycznymi przyprawami. Odstaw do ostudzenia, poczym odcedź. Trochę wywaru zachowaj do barwienia lodów. Rzodkiewki pokrój w plastry, cebulkę posiekaj drobno, obierz granat i oddziel ziarna. Ogórka dobrze umyj, jeśli ma miękką skórkę nie obieraj, przekrój wzdłuż, wydryluj i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki zalej jogurtem, dodaj sok z cytryny do smaku i wymieszaj dokładnie, na koniec dodaj kostkę z buraków. Wymieszaj delikatnie, żeby wyróżniały się jaśniejsze smugi jogurtu. Przełóż do miseczek, wierzch posyp prażonymi migdałami, orzechami i ziarnami granatu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA