Babka wielkanocna

Babka wielkanocna
Oceń przepis:
71 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 3 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Babki i babeczki, Ciasta wielkanocne

Składniki:

Warstwa matcha:
Polewa:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotowujemy masę mango. Ucieramy masło z cukrem dodając jajka, ekstrakt waniliowy, na koniec przesiane sypkie składniki oraz puree z mango. Delikatnie mieszamy.

Przygotowujemy masę matcha. Ucieramy masło z cukrem dodając jajka, ekstrakt waniliowy, na koniec przesiane sypkie składniki oraz jogurt. Delikatnie mieszamy.

Do formy z kominem wysmarowanej masłem nakładamy ¾ masy mango, masę matcha i pozostałą masę z mango. Pieczemy bez termoobiegu, w temperaturze 180º C, około 50-60 minut.

Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z pastą pistacjową i olejem. Po wyjęciu ciasta z formy, studzimy je na kratce. Oblewamy polewą i obsypujemy pistacjami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA