Keks blondie

Keks blondie
Oceń przepis:
49 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masło wkładamy do rondelka i rozpuszczamy, do gorącego dodajemy pokrojoną w kostkę czekoladę (100 g karmelowej i 50 g białej). Mieszamy, aż masa się połączy i czekolada całkowicie rozpuści.
Mąki, proszek i szczyptę soli wsypujemy do wysokiej miski. Dodajemy cukier i wlewamy rozkłócone jaja, wlewamy ciepłą masę czekoladową i krótko miksujemy, aż pozbędziemy się grudek mąki.
Dodajemy 50 g pokrojonej drobno czekolady i pokrojone drobno orzechy.
Mieszamy łopatką, wylewamy na małą blaszkę i wstawiamy do pieca na ok. 20-25 minut.
Pieczemy do tzw. suchego patyczka. Podajemy obsypane cukrem pudrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA