Baton drobiowy z pistacjami

Baton drobiowy z pistacjami
Oceń przepis:
77 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przetwory

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki powinny być mocno schłodzone. Należy schłodzić również części maszynki do mięsa.
Słoninę należy zmielić przez maszynkę na najdrobniejszych oczkach i włożyć do lodówki.
Filet z kurczaka pokroić w mniejsze kawałki i zmielić w maszynce na najmniejszych oczkach. Schłodzić.
Słoninę i filety przepuścić przez maszynkę raz jeszcze.
Następnie ułożyć miskę ze zmielonym mięsem na misce z lodem. Wymieszać zawartość miski z mięsem, dodać przyprawy i powoli wlewać zimną śmietanę ciągle mieszając, dosypać pistacje.
Na koniec domieszać surowe, schłodzone białko, całość wstawić do lodówki.
W garnku zagrzać wodę do temperatury 70 stopni.
Mięso przełożyć na folię spożywczą i zwinąć w baton, końcówki foli zawiązać, starając się wypuścić nadmiar powietrza. Gotowy baton włożyć do wody i gotować ok. 30 minut pilnując, by temperatura wody nie przekraczała 70 stopni. Wystudzić i pokroić w plastry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA