Dżem marchewkowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- pół kilograma obranej marchewki
- 2 miarki cukru
- skórka z cytryny
- sok z 2 cytryn
- 10 pokrojonych migdałów
- 2 łyżki koniaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokroić marchewkę na talarki, wrzucić do rondla i zalać wodą. Ugotować do miękkości, a następnie zmiksować. Wmieszać cukier do piure w rondlu. Dodać skórkę z cytryny oraz sok, zagotować i smażyć na wolnym ogniu, aż stanie się lśniąca i o gęstości dżemu. Zdjąć z gazu, wmieszać migdały i koniak. Wystudzić. Podawać z chlebem z masłem.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W