Papryka marynowana
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Spiżarnia Maryli (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
Składniki:
- po 1 kg papryki czerwonej
- żółtej i zielonej
- 1 litr octu winnego 6 procentowego
- 1 litr wody
- 300 g cukru
- 1 łyżka soli
- paczka kolorowego pieprzu
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- liście laurowe
- 10 małych szalotek
- kilka gałązek tymianku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Usunąć gniazda nasienne oraz białe włókna z papryk. Zagotować ocet z wodą cukrem i solą. Pokroić papryki w paski. Obrać szalotki - większe pokroić na ćwiartki, mniejsze pozostawić w całości. Wyłączyć gaz pod zalewą. Do wypieczonych w piekarniku słoiczków włożyć paprykę, szalotki, gałązkę tymianku, listki laurowe. Dosypać kolorowy pieprz i ziarenka ziela angielskiego. Zalać paprykę marynatą. Zakręcić wygotowanymi pokrywkami. Do garnka wyłożonego ściereczką włożyć słoiczki i pasteryzować około 20 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W