Ogórki marynowane na słodko w curry

Ogórki marynowane na słodko w curry
Oceń przepis:
50 ocen Średnia ocena: 3.10

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Spiżarnia Maryli (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odciąć końcówki ogórków, obrać i pokroić je w słupki. Obrać całą szalotkę i pokroić wzdłuż na cząstki. Zagotować litr wody z octem, cukrem i solą. Kiedy się zagotuje dodać curry, starannie wymieszać i wygasić ogień. Do wypieczonych w piekarniku słoików włożyć ogórki, cebulę, seler naciowy i przyprawy, zalać ciepłą wymieszaną zalewą. Zakręcić wygotowanymi pokrywkami. Do garnka z wrzątkiem włożyć ściereczkę, wstawić do niego przygotowane słoiki i pasteryzować około 5 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA