Bita śmietana z bezami i malinami
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 200 g gotowych bezów
- 1 l śmietany kremówki
- mrożone maliny
- cukier
- rum Stroh
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kremówkę dobrze schłodzić i ubić ją na sztywną pianę. Pod koniec miksowania delikatnie posłodzić i doprawić do smaku rumem (można użyć inny aromatyczny alkohol). Wymieszać bezy z bitą śmietaną. Jeżeli bezy są spore pokruszyć je na mniejsze kawałki. Układać warstwy bitej śmietany z bezami, przekładane warstwami malin. Bezy są zazwyczaj bardzo słodkie, im więcej malin, tym deser smaczniejszy. Wstawić do zamrażarki na trzy godziny. Podawać schłodzone.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia międzynarodowa
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W