Zupa tiza

Zupa tiza
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 500 g obranych i pokrojonych ziemniaków
  • 250 g pokrojonej cukinii
  • 250 g marchewki
  • rzepa
  • 2 pory
  • 2 serca karczochów
  • 2 pokrojone małe pomidory
  • pół pokrojonego selera
  • kostka rosołowa lub bulion warzywny
  • łyżka oliwy
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wrzucić warzywa do dużego garnka. Dodać kostkę rosołową, oliwę, sól i pieprz. Zalać wodą do wysokości mieszanki warzywnej. Zagotować i trzymać na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną. Zmiksować wszystko w malakserze bądź mikserem ręcznym. Przed podaniem podgrzać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA