Sos winegret Laury
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.42)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 1 łyżka musztardy dijońskiej
- 1 łyżka octu z czerwonego wina
- szczypta bulionu
- kilka kropel sosu sojowego
- odrobina octu balsamicznego
- oliwa
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj musztardę, ocet balsamiczny, ocet z czerwonego wina, sos sojowy oraz szczyptę bulionu. Dodawaj powoli oliwę. Dopraw. Podstawowe proporcje octu do oliwy to 1 do 2, ale ponieważ ocet może mieć bardziej lub mniej wyrazisty aromat, warto najpierw sprawdzić smak. Jeśli używasz 1 łyżki octu z czerwonego wina, potrzebujesz 60 ml oliwy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia francuska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W