Sos winegret Laury

Sos winegret Laury
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.42)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 1 łyżka musztardy dijońskiej
  • 1 łyżka octu z czerwonego wina
  • szczypta bulionu
  • kilka kropel sosu sojowego
  • odrobina octu balsamicznego
  • oliwa
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj musztardę, ocet balsamiczny, ocet z czerwonego wina, sos sojowy oraz szczyptę bulionu. Dodawaj powoli oliwę. Dopraw. Podstawowe proporcje octu do oliwy to 1 do 2, ale ponieważ ocet może mieć bardziej lub mniej wyrazisty aromat, warto najpierw sprawdzić smak. Jeśli używasz 1 łyżki octu z czerwonego wina, potrzebujesz 60 ml oliwy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA