Pikantny gulasz z żołądków indyczych i grzybów z grillowaną chałką
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 2 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Podroby
Składniki:
- 1/2 kg ugotowanych żołądków indyczych
- 4 zielone papryki peperoni
- 2 czerwone papryki peperoni
- 3 papryczki chili
- 3 łodygi selera naciowego
- olej rzepakowy do smażenia
- 6 ząbków czosnku
- łodygi kolędry
- szklanka bulionu warzywnego
- 5 łyżek sosu sojowego
- 3 łyżki octu winnego
- łyżka cukru pudru
- łyżka mąki ziemniaczanej
- chałka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Warzywa pokrój w cienkie plastry. Żołądki oczyść z twardych błon i pokrój je w cieńkie plastry. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i zaromatyzuj go ząbkami czosnku. Na patelni przesmaż żołądki i je wyciągnij. Ponownie rozgrzej olej i przesmaż na nim papryke i seler naciowy. Dodaj do warzyw pokrojone korzonki kolędry. Do usmażonych warzyw dodaj żołądki. Dolej bulion, sos sojowy, ocet winny i cukier puder. Sos zagęść mąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Chałkę pokrój na kromki i grilluj je na patelni. Na każdej kromce ułóż żołądki z warzywami. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Podroby
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W