Wątróbka cielęca na grillowanym sękaczu z sosem porzeczkowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Podroby
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 kg wątróbki cielęcej
- masło klarowane do smażenia
- 2 cebule szalotki
- sól, pieprz
- kilka kropli wiśniówki
- sękacz
Sos porzeczkowy:
- 250 g białych i czerwonych porzeczek
- 3-4 mini kiwi
- sok z limonki
- 50 ml białego wina
- 1 łyżka miodu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wątróbkę pokrój w plastry i podsmaż na maśle klarowanym. Dodaj cebulę szalotkę, sól oraz pieprz. Dolej odrobinę wiśniówki.
W następnej kolejności przesmaż na maśle pokrojony sękacz.
Przygotuj sos. Białe i czerwone porzeczki przesmaż na patelni. Dodaj polskie mini kiwi i sok z limonki. Na koniec dolej odrobinę białego wina oraz miód. Sos przez moment redukuj.
Danie prawie jest gotowe. Na talerzu wyłóż przygotowanego sękacza i wątróbkę. Wszystko polej owocowym sosem. Smacznego!
W następnej kolejności przesmaż na maśle pokrojony sękacz.
Przygotuj sos. Białe i czerwone porzeczki przesmaż na patelni. Dodaj polskie mini kiwi i sok z limonki. Na koniec dolej odrobinę białego wina oraz miód. Sos przez moment redukuj.
Danie prawie jest gotowe. Na talerzu wyłóż przygotowanego sękacza i wątróbkę. Wszystko polej owocowym sosem. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Podroby
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W