Koktajl owocowo- lazurowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 20 dag Lazura srebrzystego
- 1 gruszka,
- 2 nektarynki
- 1 pomarańcza
- 1 mała ostra papryczka
- seler naciowy (najdelikatniejsze zielone, liściaste gałązki)
- 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu
na majonez:
- pół łyżeczki musztardy,
- pół żółtka
- olej słonecznikowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ser kroimy w kostkę 1x1cm, tak samo obraną gruszkę i obrane nektarynki. Z pomarańczy okrawamy skórkę i wykrawamy filety, a z pozostałości wyciskamy sok, który dodajemy do majonezu, doprawiamy solą i posiekaną bardzo drobno papryczką. Do dużych kieliszków lub pucharków wkładamy na przemian ser i owoce, posypujemy zielonym pieprzem. Do każdego kieliszka wlewamy 1 łyżkę sosu z majonezu i soku pomarańczowego, dekorujemy listkami selera.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W