Ostra sałatka z pieczoną kaczką i sosem brzoskwiniowym

Ostra sałatka z pieczoną kaczką
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, Dania z kaczki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kaczkę delikatnie ponacinaj, dopraw solą i pieprzem.
W moździerzu utrzyj imbir, goździki, skórkę z pomarańczy i cynamon. Natrzyj kaczkę przyprawami.
Jabłka i mandarynki pokrój w ćwiartki i nafaszeruj nimi kaczkę. Mięso wstaw do piekarnika, rozgrzanego do 180 stopni na 2 godziny.
Przygotuj sos. Pokrój brzoskwinie i włóż do blendera. Dopraw solą, pieprzem, papryczką, olejem i sosem rybnym. Całość zmiksuj na jednolitą masę, przelej do miseczki. Dodaj skórkę z limonki i kolendrę.
Przygotuj sałatkę. Obierz ogórki, usuń gniazda nasienne i pokrój. Porwij sałaty i pokrój cebulki na połówki. Sałatę, ogórki i cebulki wymieszaj z mięsem z kaczki i wyłóż na talerz. Udekoruj kolendrą i papryczką chilli. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA