Słodki gulasz z kawałkami kaczki

Słodki gulasz z kawałkami kaczki
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z kaczki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Papryki, cebulę i seler naciowy pokrój w kostkę i wsyp do miski. Dodaj czosnek.
Od kaczki odkrój skrzydełka i udka a korpus, wraz z kością pokrój na średnie kawałki. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą pięciu smaków.
W rondlu rozpuść tłuszcz, włóż kawałki kaczki, śliwki i anyż. Dolej wino i ocet. Gotuj przez 8 minut, aby odparował alkohol ,a następnie dodaj warzywa i duś gulasz na wolnym ogniu do momentu, aż warzywa i mięso zmięknie. Na końcu dopraw gulasz łyżką miodu.
Ciekawym dodatkiem do gulaszu będzie kacze jajo w tempurze. Ugotuj kacze jaja na twardo, obtocz je w tempurze i usmaż na rozgrzanym oleju. Podawaj jako dodatek do gulaszu. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA