Słodki gulasz z kawałkami kaczki
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 5
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z kaczki
Składniki:
- kaczka
- papryka czerwona
- papryka żółta
- papryka zielona
- czerwona cebula
- seler naciowy
- 2 ząbki czosnku
- przyprawa 5 smaków (cynamon, ziarna kolendry, liść laurowy, czarny pieprz, goździki)
- 2 szczypty anyżu
- 100 ml czerwonego wina
- łyżka octu winnego
- łyżka miodu gryczanego
- 2 łyżki smalcu gęsiego
- 250 g mrożonej śliwki węgierki
- 2 kacze jaja
- tempura
- woda
- olej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Papryki, cebulę i seler naciowy pokrój w kostkę i wsyp do miski. Dodaj czosnek.
Od kaczki odkrój skrzydełka i udka a korpus, wraz z kością pokrój na średnie kawałki. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą pięciu smaków.
W rondlu rozpuść tłuszcz, włóż kawałki kaczki, śliwki i anyż. Dolej wino i ocet. Gotuj przez 8 minut, aby odparował alkohol ,a następnie dodaj warzywa i duś gulasz na wolnym ogniu do momentu, aż warzywa i mięso zmięknie. Na końcu dopraw gulasz łyżką miodu.
Ciekawym dodatkiem do gulaszu będzie kacze jajo w tempurze. Ugotuj kacze jaja na twardo, obtocz je w tempurze i usmaż na rozgrzanym oleju. Podawaj jako dodatek do gulaszu. Smacznego!
Od kaczki odkrój skrzydełka i udka a korpus, wraz z kością pokrój na średnie kawałki. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą pięciu smaków.
W rondlu rozpuść tłuszcz, włóż kawałki kaczki, śliwki i anyż. Dolej wino i ocet. Gotuj przez 8 minut, aby odparował alkohol ,a następnie dodaj warzywa i duś gulasz na wolnym ogniu do momentu, aż warzywa i mięso zmięknie. Na końcu dopraw gulasz łyżką miodu.
Ciekawym dodatkiem do gulaszu będzie kacze jajo w tempurze. Ugotuj kacze jaja na twardo, obtocz je w tempurze i usmaż na rozgrzanym oleju. Podawaj jako dodatek do gulaszu. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z kaczki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W