Maliny pasteryzowane
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Spiżarnia Maryli (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Przygotowanie:
Wsypać maliny do wypieczonych w piekarniku słoików przesypując je cukrem. Potrząsnąć słoiki, aby maliny ułożyły się ciaśniej. Zamknąć słoiki wygotowanymi pokrywkami. Wyłożyć garnek z gorącą wodą ściereczką i wstawić do niego słoiki. Woda musi sięgać do 2/3 wysokości słoików. Pasteryzować 25 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W