Maliny pasteryzowane

Maliny pasteryzowane
Oceń przepis:
91 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Spiżarnia Maryli (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wsypać maliny do wypieczonych w piekarniku słoików przesypując je cukrem. Potrząsnąć słoiki, aby maliny ułożyły się ciaśniej. Zamknąć słoiki wygotowanymi pokrywkami. Wyłożyć garnek z gorącą wodą ściereczką i wstawić do niego słoiki. Woda musi sięgać do 2/3 wysokości słoików. Pasteryzować 25 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA