Łosoś z miodem, sosem sojowym i makaronem gryczanym

Łosoś z miodem, sosem sojowym i makaronem gryczanym
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 43)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
2

Składniki:

  • pół opakowania 100% makaronu gryczanego
  • pół filiżanki miodu
  • 2 łyżki tamari
  • 1 łyżka startego imbiru
  • 1 łyżeczka mirinu
  • 1 filiżanka wody
  • 2 filety z łososia
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżeczka kudzu wymieszanego z połową filiżanki wody
  • 2 pokrojone dymki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Makaron ugotować i odcedzić.
Wymieszać miód, tamari, imbir, mirin i wodę. Tak przygotowaną marynata zalać rybę. Odstawić do zamarynowania. Następnie parować w parowniku albo na patelni przez 3 minuty.
Marynatę podgrzać w rondelku. Powoli wlać kudzu. Mieszać, żeby nie powstały grudki.
Makaron przełożyć do miseczek. Na wierzchu ułożyć rybę. Polać sosem z marynaty i posypać dymką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA