Kurczak alla cacciatore
Oceń przepis:
Przygotował:
Matteo Brunetti
- Seria kulinarna:
- Bitwa na smaki: David vs Matteo (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z kurczaka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 kg kurczaka, udka i podudzia
- 1 marchewka
- 1 kawałek selera naciowego
- 3 ząbki czosnek
- 150 g czerwonego wina
- oliwa
- świeży rozmaryn
- liście laurowe
- natka pietruszki
- sol, pieprz
- 400 gr pomidorków koktajlowych w puszce lub pelati
- 1 cebula
- 300 g miodu
- 30 g czarnych oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kurczaka natrzyj miodem, owiń folią spożywczą i marynuj 30-40 min.
Cebulę, marchew i seler pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie. Dodaj kurczaka, rozmaryn, liście laurowe, sól, pieprz, i obsmaż kurczaka na złoto z każdej strony. Zalej winem, dodaj oliwki i duś, aż płyn nieco odparuje. Wlej pomidory i duś pod przykryciem, ok 30-40 minut. Podawaj posypane natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z kurczaka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W