Makaron orkiszowy z orzechami

Makaron orkiszowy z orzechami
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Posiekaj orzechy i upraż je na suchej patelni. Posiekaj pietruszkę. Zetrzyj skórkę z cytryny. Wyciśnij sok z jednej połówki. W rondlu lekko podgrzej olej ze skórką cytrynową, pietruszką, sokiem z cytryny i solą. Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Odcedź go i dodaj do sosu. Wrzuć orzechy i wymieszaj. Podawaj z pieczoną rybą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA