Serbska zupa rybna
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia serbska
Składniki:
- 1 l bulionu rybnego (przepis poniżej)
- 1 puszka pomidorów w całości
- 3-4 papryczki chilli
- ½ kg różnych gatunków ryb
- natka pietruszki do dekoracji
bulion rybny
- resztki z ryb (z resztek wykrajamy oczy i skrzela, które dają gorzki smak)
- włoszczyzna (por, marchewka, seler, pietruszka i przypalona cebula)
- sól do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do bulionu rybnego dodać pomidory z puszki i chilli. Gotować przez pół godziny. Dodać pokrojoną w dużą kostkę paprykę i kawałki ryb (może być pstrąg, łosoś, chociaż ja preferuję ryby morskie: karmazyn, sola, dorada, okoń morski). Przed podaniem udekorować świeżą pietruszką.
Przygotowanie
Gotować resztki po odfiletowaniu ryb, tak zwane łby razem z włoszczyzną. Dosolić do smaku.
Przygotowanie
Gotować resztki po odfiletowaniu ryb, tak zwane łby razem z włoszczyzną. Dosolić do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia serbska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W