Serbska zupa rybna

Serbska zupa rybna
Oceń przepis:
45 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia serbska

Składniki:

bulion rybny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do bulionu rybnego dodać pomidory z puszki i chilli. Gotować przez pół godziny. Dodać pokrojoną w dużą kostkę paprykę i kawałki ryb (może być pstrąg, łosoś, chociaż ja preferuję ryby morskie: karmazyn, sola, dorada, okoń morski). Przed podaniem udekorować świeżą pietruszką.

Przygotowanie
Gotować resztki po odfiletowaniu ryb, tak zwane łby razem z włoszczyzną. Dosolić do smaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA