Carbonara
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 100 g boczku
- ½ cebuli
- 50 ml białego wina
- 100-150 ml śmietany 36 %
- biały pieprz
- czarny pieprz
- ½ ząbka czosnku
- żółtko
- natka pietruszki
- makaron
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Smażyć boczek pokrojony w kostkę. Po 3 minutach zlać z patelni tłuszcz z boczku i dodać drobno posiekaną cebulę. Po 2 minutach dolać białe wino, po kolejnej minucie dodać śmietanę, biały pieprz do smaku oraz drobno pocięty czosnek, poszatkowaną natkę pietruszki i ugotowany makaron. Gdy makaron się zagrzeje dodać żółtko. Podgrzewać jeszcze chwilę mieszając.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W