Ptysie wytrawne
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- Upieczone ptysie posypane czarnym sezamem
- Nadzienie:
- 4 plastry wędzonego łososia
- 1 op. twarożku śmietankowego
- skórka starta z ½ limonki
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżeczka marynowanego pieprzu
- 2 łyżki poszatkowanej mięty i tymianku cytrynowego
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Serek przekładamy do miski i rozgniatamy go widelcem. Łososia kroimy w drobną kostkę, pieprz szatkujemy i dodajemy do serka. Ścieramy skórkę z limonki, dodajemy zioła, dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem i nadziewamy ptysie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W