Groszek po francusku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 16 cebulek perłowych obranych i przepołowionych
- 4 plastry boczku w postaci skwarek
- 2 miarki łuskanego świeżego groszku
- pół miarki bulionu z kury
- sól i pieprz
- liście młodej sałaty pokrojone w paseczki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Roztopić masło na patelni. Wrzucić cebulki i smażyć przez 2 min, po czym wrzucić skwarki i smażyć, aż będą gotowe. Dodać groszek i bulion. Doprawić. Przykryć do chwili, kiedy groszek będzie niemal miękki. Wrzucić sałatę i wymieszać. Zakryć na minutę, żeby zmiękła. Sprawdzić przyprawienie i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W