Kaczka w malinach
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 4 piersi kacze bez kości
- ale ze skórą (360 g każda)
- sól i pieprz
- 6 łyżek octu malinowego
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 1 czubata łyżka przecieru pomidorowego
- 250 ml czerwonego wina
- 2 łyżki galaretki porzeczkowej lub malinowej (rozpuszczonej i przecedzonej)
- 2 – 3 łyżki zimnego
- niesłonego masła
- 2 – 3 garści świeżych
- dojrzałych malin
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Odkrój tłuszcz. Dopraw piersi kaczki z obu stron solą i pieprzem. Podgrzej patelnię. (Jeśli to konieczne, wytop tłuszcz*).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia francuska
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W