Kaczka w malinach

Kaczka w malinach
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 4 piersi kacze bez kości
  • ale ze skórą (360 g każda)
  • sól i pieprz
  • 6 łyżek octu malinowego
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 czubata łyżka przecieru pomidorowego
  • 250 ml czerwonego wina
  • 2 łyżki galaretki porzeczkowej lub malinowej (rozpuszczonej i przecedzonej)
  • 2 – 3 łyżki zimnego
  • niesłonego masła
  • 2 – 3 garści świeżych
  • dojrzałych malin

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odkrój tłuszcz. Dopraw piersi kaczki z obu stron solą i pieprzem. Podgrzej patelnię. (Jeśli to konieczne, wytop tłuszcz*).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA