Forszmak
Oceń przepis:
55 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Zasmażka:
Kasza z grzybami:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Najpierw pokrój łopatkę wieprzową. Przesmaż mięso na patelni, używając smalcu.
W międzyczasie pokój cebulę i czerwoną paprykę.
Usmażone mięso przełóż do garnka i dopraw solą. Następnie przesmaż na patelni kiełbasę z cebulą i przełóż do garnka. Tak samo zrób z papryką. Wszystko posyp czerwoną, suchą papryką.
Następnie wylej na patelnię przygotowany wcześniej bulion. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowany bulion wlej do mięsa i warzyw. Znajdujący się w garnku gulasz gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Pokrój ogórki kiszone i przygotuj zasmażkę. Do rozpuszczonego na patelni masła dodaj mąkę i koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszaj. Zasmażkę dodaj do gotującego się gulaszu. Na koniec do gulaszu dodaj wodę z ogórków i pokrojone ogórki kiszone.
Przygotuj kaszę. Przepłukaną kaszę przesmaż na maśle. Dodaj grzyby wraz z rodzynkami i bulion. Kaszę gotuj do momentu, aż wchłonie cały bulion i będzie miękka.
Gulasz serwuj z kaszą. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA