Prosta zupa jesienno-zimowa z kaszą pęczak i kiełbasą

Prosta zupa jesienno-zimowa z kaszą pęczak i kiełbasą
Oceń przepis:
189 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 1 marchew
  • ½ pietruszki
  • ½ cukinii
  • 1 l bulionu warzywnego lub lekkiego drobiowego
  • 1 litr pikantnego soku pomidorowego
  • 3 rodzaje kiełbas po 1 szt. (lisiecka, śląska, chorizo, inna ulubiona)
  • 1 – 1,5 szklanki ugotowanej kaszy pęczak
  • 2 łyżki miodu
  • sól i pieprz
  • 2 łyżeczki czerwonego, marynowanego pieprzu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • świeże oregano

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kiełbasę kroimy w grube plastry, czosnek w plasterki, a cebulę w piórka. W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę, czosnek, kiełbasę, dodajemy rozmaryn, majeranek, marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę. Dolewamy bulion i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Dodajemy cukinię, sok pomidorowy, miód, pieprz, sól i kaszę. Podgrzewamy krótko i serwujemy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA