Prosta zupa jesienno-zimowa z kaszą pęczak i kiełbasą
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 marchew
- ½ pietruszki
- ½ cukinii
- 1 l bulionu warzywnego lub lekkiego drobiowego
- 1 litr pikantnego soku pomidorowego
- 3 rodzaje kiełbas po 1 szt. (lisiecka, śląska, chorizo, inna ulubiona)
- 1 – 1,5 szklanki ugotowanej kaszy pęczak
- 2 łyżki miodu
- sól i pieprz
- 2 łyżeczki czerwonego, marynowanego pieprzu
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka majeranku
- 2 gałązki rozmarynu
- świeże oregano
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kiełbasę kroimy w grube plastry, czosnek w plasterki, a cebulę w piórka. W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę, czosnek, kiełbasę, dodajemy rozmaryn, majeranek, marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę. Dolewamy bulion i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Dodajemy cukinię, sok pomidorowy, miód, pieprz, sól i kaszę. Podgrzewamy krótko i serwujemy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W