Zupa z wołowiną i warzywami

Zupa z wołowiną i warzywami
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj marynatę do mięsa. W miseczce wymieszaj łyżkę zielonej pasty curry z olejem. Posmaruj nią wołowinę i zostaw na 20 min. Obierz i drobno pokrój czosnek, szalotkę, chili i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Podsmaż z obranym i startym imbirem. Obierz i pokrój w marchewkę w słupki, a rzepę w talarki i dodaj do garnka z łyżką pasty curry. Całość wymieszaj i zalej wodą. Przypraw kostką rosołową wołową i przyprawą azjatycką. Mięso grilluj na patelni przez 1 min. z każdej strony. Zupę podawaj z pokrojoną w cienkie paski wołowiną, kiełkami, świeżą dymką i sokiem z limonki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA