Zupa z wołowiną i warzywami
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1,5 l wody
- 1 kostka rosołu wołowego
- 300 g rostbefu
- 3 łyżki zielonej pasty curry
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1 cm imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 2 szalotki
- 1 papryczka chili
- 1 rzepa
- 1 marchewka
- 1 łyżeczka przyprawy azjatyckiej
- kiełki fasoli
- ½ limonki
- dymka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotuj marynatę do mięsa. W miseczce wymieszaj łyżkę zielonej pasty curry z olejem. Posmaruj nią wołowinę i zostaw na 20 min. Obierz i drobno pokrój czosnek, szalotkę, chili i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Podsmaż z obranym i startym imbirem. Obierz i pokrój w marchewkę w słupki, a rzepę w talarki i dodaj do garnka z łyżką pasty curry. Całość wymieszaj i zalej wodą. Przypraw kostką rosołową wołową i przyprawą azjatycką. Mięso grilluj na patelni przez 1 min. z każdej strony. Zupę podawaj z pokrojoną w cienkie paski wołowiną, kiełkami, świeżą dymką i sokiem z limonki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W