Wegański gulasz hinduski
Oceń przepis:
Przygotował:
Ewa Chodakowska
- Seria kulinarna:
- Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania dietetyczne, Dania wegańskie
Składniki:
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki Garam Masali
- 2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka ziaren kolendry (utartych w moździerzu),
- 1 chili
- 1 kalafior
- 6 ziemniaków
- 1 pęczek kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W garnku podsmaż na średnim ogniu posiekaną cebulę wraz z czosnkiem na oleju rzepakowym.
Dodaj przyprawy, posiekane chili i podsmażaj przez kolejną minutę. Dodaj obrane i pokrojone w 2 cm kostkę ziemniaki. Dodaj 4 szklanki wody i gotuj całość przez 10 minut.
Następnie dodaj pokrojonego na małego różyczki kalafiora, wlej 1 szklankę wody i duś całość przez kolejne 5-10 minut. Dopraw całość solą do smaku.
Gulasz powinien być gęsty. Na koniec posyp kolendrą.
Dodaj przyprawy, posiekane chili i podsmażaj przez kolejną minutę. Dodaj obrane i pokrojone w 2 cm kostkę ziemniaki. Dodaj 4 szklanki wody i gotuj całość przez 10 minut.
Następnie dodaj pokrojonego na małego różyczki kalafiora, wlej 1 szklankę wody i duś całość przez kolejne 5-10 minut. Dopraw całość solą do smaku.
Gulasz powinien być gęsty. Na koniec posyp kolendrą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania dietetyczne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W