Pieczone ziemniaki faszerowane kaszanką
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 5 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 2 duże ziemniaki
- szczypta soli
- 250 g kaszanki
- łyżeczka pieprzu
- szczypta soli
- kilka gałązek rozmarynku
- kilka gałązek lubczyku
- Konfitura:
- czerwona cebula
- 4 wędzone śliwki
- 3 łyżki śliwkowych powideł
- cukier
- 2 gałązki rozmarynu
- 2 łyżeczki konfitury śliwkowej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki umyj, przekrój na pół i wydrąż. Pozostałą część ziemniaka posiekaj razem z kaszanką. Dodaj pieprz, sól i zioła. Farsz nałóż do wydrążonych połówek ziemniaka.
Przygotuj konfiturę. Cebulę i wędzone śliwki pokrój, przełóż na patelnie, zasyp cukrem. Dodaj gałązki rozmarynu. Nie mieszkaj składników.
Patelnię wstaw na ogień i smaż cebulę na wolnym ogniu do momentu skarmelizowania się cebuli, przez około 40 minut. Dla wzmocnienia smaku dodaj śliwkowe powidła.
Gotową konfiturę nałóż na wierzch ziemniaków. Ziemniaki z farszem i konfiturą piecz w 180 stopni przez 30 minut. Smacznego!
Przygotuj konfiturę. Cebulę i wędzone śliwki pokrój, przełóż na patelnie, zasyp cukrem. Dodaj gałązki rozmarynu. Nie mieszkaj składników.
Patelnię wstaw na ogień i smaż cebulę na wolnym ogniu do momentu skarmelizowania się cebuli, przez około 40 minut. Dla wzmocnienia smaku dodaj śliwkowe powidła.
Gotową konfiturę nałóż na wierzch ziemniaków. Ziemniaki z farszem i konfiturą piecz w 180 stopni przez 30 minut. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W