Giczki cielęce wolno duszone z warzywami podane z kurpiowską kiszoną kapustą

Giczki cielęce wolno duszone z warzywami
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

kapusta:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Giczki pokrój na dwie częśći i natrzyj je solą i pieprzem. Pora i marchewki pokrój w cieńkie plastry. Pomidory pokrój w dużą kostkę. W garnku na gęsim tłuszczu obsmaż dokładnie mięso.
Wyjmi giczki i w tym samym garnku obsmaż twarde warzywa. Dodaj świeże zioła. Do obsmażonych warzyw włóż giczki. Dodaj pomidory. Całość zalej białym winem. Cięlęcine duś na wolnym ogniu przez 5 godzin.
Kapustę kiszoną posiekaj. Śliwki posiekaj. Na rozgrzanym gęsim tłuszczu podsmaż kapustę, potem śliwki. Dodaj jałowca i kminku. Całośc podlej odrobiną soku z kiszonej kapusty i smaż. Giczki podawaj z kurpiowską kiszoną kapustą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA