Kanapka z boczkiem pieczonym na słomie z sałatką z kiszonych ogórków
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1-1,5 kg w całości
- zioła: tymianek, rozmaryn, estragon
- sól
- pieprz
- słoma (owies, pszenica, żyto, gryka)
2 ciabatty
- łyżka masła
- musztarda
- miód
Sałatka:
- 5 średnich ogórków kiszonych
- czerwona cebula
- świeży lubczyk
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Upiecz boczek. Mięso opłucz i dokładnie wysusz. Posól, popieprz i natrzyj świeżymi ziołami. Skórę natnij w kratkę. W brytfance ułóż słomę, na słomie połóż boczek i piecz półtorej godziny w 160-170 stopniach.
Ogórki pokrój na cienkie plastry, dodaj pokrojoną w krążki cebulę oraz posiekany lubczyk. Sałatkę polej miodem i oliwą. Dokładnie wymieszaj.
Musztardę wymieszaj z miodem.
Bułki przekrój i przesmaż na maśle, po czym ułóż na dole mięso, a później ogórki i musztardę.
Smacznego!
Ogórki pokrój na cienkie plastry, dodaj pokrojoną w krążki cebulę oraz posiekany lubczyk. Sałatkę polej miodem i oliwą. Dokładnie wymieszaj.
Musztardę wymieszaj z miodem.
Bułki przekrój i przesmaż na maśle, po czym ułóż na dole mięso, a później ogórki i musztardę.
Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W