Smażone przepiórki z raitą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 łyżki oliwy dobrej jakości
- 1 łyżeczka mielonego kminu
- ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
- 8 przepiórek (po 120-150 g z kośćmi lub po 90-120 g)
- ¾ łyżeczki soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużym płaskim naczyniu wymieszać oliwę, kmin i pieprz kajeński. Wrzucić przepiórki i dokładnie obtoczyć je w mieszaninie. Przykryć i wstawić do lodówki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W