Boeuf Stroganow
Oceń przepis:
Przygotował:
Jan i Jakub Kuroniowie
- Seria kulinarna:
- Kuroniowie rozgryzają (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia rosyjska
Składniki:
- 1,5 kg polędwicy wołowej
- 100 g masła
- 2 łyżki mąki
- 200 g cebuli
- 500 g pieczarek
- 250 ml słodkiej gęstej śmietany
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pieczarki czyścimy i kroimy same kapelusze na ćwiartki. Polędwicę czyścimy z błon i kroimy na jednocentymetrowe paski. Wrzucamy je na rozgrzane masło i smażymy, mieszając. Gdy się zrumienią, dodajemy pokrojone pieczarki i pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę smażymy, przykrywamy, dusimy na małym ogniu do miękkości. Mięso oprószamy mąką, mieszamy, wlewamy śmietanę i ew. wywar z trzonków pieczarek, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem, dusimy jeszcze 10-15 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W